Waarom investeren ?

Centrale banken wereldwijd vullen hun Goudreserves aan!
zie grafiek

Je doet best wat centrale banken zelf DOEN, niet wat ze ZEGGEN wat je moet doen.

Het zijn onzekere tijden. Er wordt geld bijgedrukt dat het een lieve lust is. De rente maakt gekke sprongen en de inflatie rijst de pan uit (de regeringen zeggen dat dit van voorbijgaande aard is, maar voor de centrale banken is een hoge inflatie essentieel om al het bijgedrukte geld te kunnen recupereren = lees verdoken belasting). Daarom raden veel specialisten aan om je beleggingsportefeuille te diversifiëren met FYSIEK edelmetaal (goud en/of zilver).

Wat zijn edelmetalen?

Edelmetalen zijn zeldzaam. Zelfs zo zeldzaam dat al het goud dat ooit gemijnd is in twee zwembaden van olympisch formaat zou passen. Dat is de belangrijkste reden dat edelmetalen zoals goud en zilver al duizenden jaren als geld en waardeopslag worden gebruikt. Zij zijn uitermate geschikt hiervoor, omdat zij behalve schaars ook duurzaam zijn.

Waarom beleggen in edelmetalen?

 • Inflatie
  Ons (papier)geld (FIAT-geld) wordt ieder jaar minder waard. Centrale bankiers kennen geen beperkingen en drukken al het geld dat nodig is. Inflatie geniet tegenwoordig de voorkeur. Goud is schaars. De goudhoeveelheid kan niet door een centrale bank of overheid worden vergroot, in tegenstelling tot papiergeld. Fysiek goud kent geen tegenpartijrisico.
 • Diversificatie
  Edelmetalen bewegen tegengesteld aan traditionele beleggingsklasses. Een beleggingsportefeuille met goud is minder volatiel dan zonder goud.


 • Crisis
  De crisis van 2008 heeft bewezen dat banken zo maar failliet kunnen gaan. Rekeninghouders kunnen een groot deel van hun spaargeld verliezen. Zogeheten 'bail-in'-wetgeving geven de overheid het recht om (een deel van) uw spaartegoed te confisqueren. Goud is een van de weinige beleggingen zonder tegenpartijrisico. Wanneer er tijdens een beurspaniek een 'vlucht naar kwaliteit' ontstaat, profiteren tastbare beleggingen als goud daar van. Edelmetalen bieden bescherming tegen een financiële of bancaire crisis.


Mogelijke beleggingsscenario's

 • Fysiek aankopen van gouden baren
 • Fysieke aankopen van gouden en/of zilveren munten
 • Spaarplan met gegarandeerde meerwaarde op 10, 15 en 20 jaar tot 7% per jaar
  met zilveren munten als onderpand
 • Beleggingen met gegarandeerde meerwaarde van 3% per jaar met gouden en/of zilveren munten als onderpand

Voor welke doeleinden?

 • Sparen voor kinderen, kleinkinderen
 • Als verzekering tegen muntontwaarding / inflatie
 • Successieplanning
 • Anonimiteit
 • Geen derde partijrisico

Wanneer goud en zilver kopen?

Een veelkomende vraag is, wanneer goud en zilver kopen? Eerst en vooral is er een verschil tussen fysiek goud en papiergoud. Van fysiek goud ben je zeker dat jij de eigenaar bent, wat met papiergoud niet vanzelfsprekend is. Dit geldt hetzelfde als je wilt investeren in zilver.
Wij geven je graag advies over hoe je het beste kunt investeren in goud en zilver.

Wie kan klant worden?

Zowel particulieren als goudhandelaars, juweliers en overige handelaars kunnen met een gerust hart goud, zilver of munten beleggen bij ons. Een belegging, aankoop van edelmetaal en investeringen zijn gebaseerd op vertrouwen en voor dat vertrouwen te winnen is er de nodige inzicht en kennis vereist; en die hebben wij!

Hoe edelmetalen kopen?

Op onze website kun je makkelijk edelmetalen kopen. Op onze partner webshop vind je een grote selectie aan munten die op dit moment in de kijker staan. Daar staan de bijhorende waarde en aankoopprijs bij vermeld.
Klik bij het afronden van je bestelling op
"Miek en Luc Brebels" als je adviseur, dan worden de goederen ná afspraak persoonlijk én discreet bezorgd.


Goud en zilver kopen aan de beste prijzen

Bij de Europese GoudStandaard kan je goud en zilver aan de beste prijs kopen. Zowel aan professionele handelaars als aan particulieren bieden we de scherpste prijzen aan en dit dankzij onze goede positie in de edelmetaalmarkt. Doordat we nauw samenwerken met een groot netwerk van professionele aannemers kunnen we aan de beste goudprijzen en zilverprijzen aan- en verkopen. Wij leveren persoonlijk en discreet aan huis over gans België en Nederland.

Advies

Wil je graag weten of fysiek goud en/of zilver ook iets voor jouw portefeuille kan betekenen, dan maken wij graag tijd vrij om alle mogelijkheden te bespreken. 


© 2024 Europese-Goudstandaard
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website.